RAGTIME

Marvin Charles spiller «Coalhouse» i Broadwaymusikalen Ragtime, en svart mann som står opp mot de rasistiske hvite og aldri gir opp kampen for sine rettigheter.

Marvin har alltid drevet med musikk, og i Los Angeles jobbet han med Andrae Crouch og Bill Maxwell som satte han i kontakt med Stevie Wonder, Abraham Laboriel, The Wynans, Lionel Richie, Tata Vega, Paul Simon og Quincy Jones.

Eget uttrykk
De etablerte og profilerte musikerne inspirerte Marvin til å jobbe med eget uttrykk. Først og fremst hadde Marvin lært at en må ha egenskapen til å elske seg selv, før en kan elske andre. Alltid vil han huske bestemor som bakte paier og sang samler samtidig. I 10 år sang han som korist for de store artistene. Senere ble det tid for egen musikk.
– Jeg vil inspirere og bevege folk med musikken min og er inspirert av Martin Luther King, Sam Cooke og Andrae Crouch. Jeg ønsker å vise at musikk er av de varmeste og fineste kommunikasjonsformer som finnes, sier Marvin som vokste opp i landlige omgivelser i Nebraska, midt-vest i Amerika.

Norges-turne
På en turne i Norge med Andrea Crouch i 1985, møtte han henne som skulle bli hans kone og mor til sine 4 barn. Siden ble han i Oslo.
– Jeg har mye å takke Norge for. Jeg ble så varmt tatt imot. Nordmenn har en helt spesiell plass i hjertet mitt, sier Marvin.

Marvin er kjent som en unik entertainer med sin usedvanlige varme og naturlige kommunikasjon med publikum. Han sprer en enorm glede med sitt varme vesen og smil. Musikalsk har han sterk formidlingsevne og en unik signatur via en helt spesiell stemme. BærMuDa er stolte over å ha ham i en av hovedrollene.

Litt om musikalen
Ragtime er basert på Obamas favorittbok og omhandler perioden ca. 1905-1917. Historien gir et bilde av store sosiale forskjeller og raseopptøyer der blant annet immigranter fra Øst-Europa var med å bygge opp det amerikanske samfunnet. De nye rytmene fra musikksjangeren Ragtime begynte å ryste en hel nasjon. Forestillingen forteller også historien om flere historiske personer i denne tiden: Henry Ford, Booker T Washington, Houdini, J.P Morgan, Evelyn Nesbit og Emma Goldman. Musikalen spiller på hele spekteret at følelser og det er første gang den settes opp i Skandinavia. Kjøp billetter til Sandvika Teater her.

Foto: Miss Biseth